Dagboekmetingen

Door middel van dagboekmetingen word je meermaals per dag bevraagd naar je stemming, klachten, omgeving, activiteiten en context. De metingen vul je zelf in op je smartphone. Deze zelf-monitoring kan al positieve effecten hebben op inzicht en zelfmanagement.

Wat voor dagboek je gaat invullen, hangt af van de vraag die je wil beantwoorden. Zit je in een diagnostische fase, en ben je benieuwd naar wat er nou precies allemaal een rol speelt, dan kan het nuttig zijn om korte tijd heel intensief te meten. Ben je vooral nieuwsgierig of je klachten afnemen gedurende de behandeling, dan kan het juist prettig zijn om langere tijd wat minder intensief te meten.

KEUZEHULP

Om je te helpen bij de keuze voor het juiste dagboek, biedt PETRA een keuzehulp aan. Deze keuzehulp vertaalt de hulpvraag van patiënt en behandelaar naar het juiste dagboek: wat voor vragen er worden gesteld, hoe vaak de dagboekjes per dag komen, en hoe lang het dagboek duurt. De gemaakte selectie kan vervolgens naar wens worden aangepast om het dagboek op maat te kunnen aanbieden.

FEEDBACK

Zodra je begint met het invullen van dagboekmetingen verzamel je data. Als je dat meerdere dagen of zelfs weken doet, kan je gaan kijken naar patronen. PETRA biedt een feedbackmodule die de verzamelde data aantrekkelijk weergeeft. Samen kunnen patiënt en behandelaar dan uitpluizen wat er precies een rol speelt bij de patiënt.

nl_NL_formalDutch